ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Федоричак М.М.

Доповідач:

Федоричак М.М.

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

14.04.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 206
Про внесення змін до рішення Трускавецької міської ради № 789 від 30.01.2015року “Про встановлення місцевих податків та зборів на території м. Трускавця”


Проєкт
   УКРАЇНА                                              
ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
Львівської області
(    СЕСІЯ СЬОМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ)

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

                                                                                                                                                              
 
від                           2020 року                       №
 
 Про внесення змін до рішення Трускавецької
міської ради № 789 від 30.01.2015року Про
встановлення місцевих податків та зборів
на території м. Трускавця 
                                                                                       
Відповідно до Закону України від 30.03.2020 року № 540-IX ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”, пунктів 24, 28 частини першої статті 26, частини першої статті 69  Закону  України  "Про місцеве  самоврядування  в Україні", статтей 10, 12 розділів XII, XIV, статей 52/6, 52/7 підрозділу розділу XX Податкового Кодексу України, Трускавецька міська рада:
 
В И Р І Ш И Л А:
 
  1. Внести зміни у Додаток №1 до рішення Трускавецької міської ради №789 від 30.01.2015 року, а саме пункт 4 доповнити пунктами 4.3, 4.4, 4.5, 4.6 та викласти у наступній редакції :
Тимчасово, на період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), для суб’єктів господарювання робота яких заборонена відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211”Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”(із змінами), встановити наступні ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць (за місяці в яких діяв карантин)
 

п/п
Назва податку Розмір податку встановленого міською радою
4. Єдиний податок:
для фізичних осіб – субєктів господарювання
  
 4.3.  - для першої групи платників єдиного податку (для видів господарської діяльності робота яких заборонена) 0 відсотків до мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року  з розрахунку на календарний місяць
4.4. - для другої групи платників єдиного податку (для видів господарської діяльності робота яких заборонена) 0 відсотків мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року з розрахунку на календарний місяць
 
Для зняття нарахувань по єдиному податку за місяці, в яких діяв карантин, суб’єкт господарювання повинен до 01.07.2020 подати заяву з обгрунтуванням простою із зазначенням місця та виду здійснення господарської діяльності до  Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області, у випадку продовження карантину на більший термін, заява подається протягом 30 календарних днів після його завершення.
Тимчасово, на період 2 календарних місяці наступні за місяцем, в якому будуть зняті обмеження роботи суб’єктів господарювання під час карантинних заходів визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211”Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”(із змінами), встановити наступні ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць:
 

п/п
Назва податку Розмір податку встановленого міською радою
4. Єдиний податок:
для фізичних осіб – субєктів господарювання
 
 4.5.  - для першої групи платників єдиного податку (для видів господарської діяльності робота яких заборонена) 5 відсотків мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року з розрахунку на календарний місяць
4.6. - для другої групи платників єдиного податку (для видів господарської діяльності робота яких заборонена) 10 відсотків мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року з розрахунку на календарний місяць

 
Для проведення перерахунку ставок єдиного податку на період 2 календарних місяців наступних за місяцем, в якому будуть зняті обмеження роботи суб’єктів господарювання під час карантинних заходів, суб’єкт господарювання повинен до 01.07.2020 подати заяву з обгрунтуванням простою із зазначенням місця та виду здійснення господарської діяльності до Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області. У випадку продовження карантину на більший термін, заява подається протягом 30 календарних днів після його завершення.
 
 2.     Не передбачені рішенням від 30.01.2015 року №789 ”Про встановлення місцевих податків та зборів на території м. Трускавця” (зі змінами) та Положенням до нього норми застосовуються в контексті Податкового кодексу України.
 3.     Дане рішення набирає чинності з дня прийняття.
 4.     Відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю оприлюднити це рішення на сайті Трускавецької міської ради та в друкованих засобах масової інформації.
 5.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, розвитку курорту, підприємництва та комунальної власності і майна.

 
 
 
Міський    голова                                                             А. Кульчинський