ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Плахтій О.П

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

23.06.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2449
Про затвердження протоколу засідання комісії з вирішення земельних спорів № 2 від 14.06.2022р.


УКРАЇНА                                             
ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
Львівської області
(  32 ПОЗАЧЕРГОВА  СЕСІЯ  ВОСЬМОГО  ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ)
 
Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

Від 23.06. 2022  р.                                                                                                                       №2449

 
 

Про затвердження протоколу
засідання комісії з вирішення
земельних спорів № 2 від 14.06.2022р.
 

      

           Розглянувши Протокол засідання комісії з вирішення земельних спорів №2 від   14.06.2022р.  з додатками,  керуючись  ст.ст. 158 -161  Земельного кодексу України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні",    міська рада 

 
В  И  Р  I  Ш  И  Л  А:
 

         1.Затвердити протокол засідання  комісії з вирішення земельних спорів №2 від 14.06.2022р. згідно додатку.
              2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з  питань землекористування, містобудування та благоустрою (Наконечний Ю.О.).

             
 
 
 
 
 
Міський  голова                                                     Андрій КУЛЬЧИНСЬКИЙ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ПРОТОКОЛ  № 2
 Виїзне засідання комісії з  вирішення земельних спорів
 
14.06.2022 рік    вул. Бориславська 40-42 м. Трускавець 10:00
 
 

Підстава: рішення сесії Трускавецької міської ради № 313 від 04.02.2021 року 
«Про затвердження складу комісії з вирішення земельних спорів»,
Протокол засідання комісії з вирішення земельних спорів №2 від 03.06.2022р.

Комісія в складі: голова комісії -  секретар  міської ради  Пономаренко Наталії Анатоліївна;

          члени комісії:  Плахтій Оксана Петрівна – начальник управління містобудування, архітектури та землекористування,  Савченко Олена Григорівна- начальник юридичного відділу,   Кушнір Зіновій Володимирович – начальник відділу архітектури та містобудування,  Наконечний Юрій Осипович – депутат Трускавецької міської ради, Кісак Андрій Ігорович  – депутат Трускавецької міської ради, Кенц-Березюк Іванна Михайлівна –депутат Трускавецької міської ради.

           Запрошені на комісію : власник земельної ділянки по вул. Бориславська,42 в м. Трускавці – Гордієнко Микола Євгенійович,
Про час і місце засідання комісії з вирішення земельних спорів усі зацікавлені  представники   були повідомлені належним чином ( лист надано особисто під розписку). 
 
Присутні: мешканці багатоквартирного житлового будинку  по вул. Бориславська,40 в м. Трускавці - Федик Олена Миколаївна, Мельникова Христина Степанівна, Федорович Марія Михайлівна та інші , Стародуб Анатолій Георгійович  – депутати Трускавецької міської ради.
 
Порядок денний: Перевірка щодо наявності  на місцевості  межових знаків земельної ділянки , яка перебуває у власності Гордієнка М.Є. по вул. Бориславській,42 в м.Трускавець  та перевірка факту   щодо законності викорчовування власником земельної ділянки по вул. Бориславській ,42,  з земельної ділянки , яка прилягає до металевої огорожі встановленої навколо будинку,42 кущів та квітів  які  висадили  мешканці багатоквартирного житлового будинку №40 по вул. Бориславській  нібито на землях міської ради .
 
Заслухали: Власника земельної ділянки по вул.Борисласька.42 в м. Трускавці, Гордієнко  Микола Євгенійович,  який показав  членам комісії та усім присутнім межові знаки , якими закріплено межі земельної ділянки , що перебуває у його власності для обслуговування житлового будинку та господарських будівель.
Розглянувши  матеріали надані Гордієнко М.Є. листом  вх.№ Г-436 від 13.06.2022р.та за результатами огляду  межових знаків земельної ділянки на місцевості,  комісією встановлено , що межа земельної ділянки, яка належить на праві власності Гордієнко М.Є. проходить не по металевій огорожі , а 40 см від огорожі в сторону багатоквартирного житлового будинку по вул.Бориславській,40 та закріплена металевими трубами.
Квіти та кущі висаджені мешканцями будинку №40 по вул. Бориславській частково ростуть на землях, які перебувають в приватній власності Гордієнка М.Є. та частково на землях загального користування Трускавецької міської ради.
Висаджені квіти та кущі  прикрашають цю територію. Однак висадивши квіти та кущі на земельній ділянці , яка перебуває в приватній власності Гордієнка М.Є без його згоди, мешканці будинку №40 порушили його  право приватної власності.
З огляду території видно , що металева огорожа місцями похилилась. Для того , щоб провести роботи по укріпленні огорожі необхідно провести земляні  та будівельні  роботи, а квіти та кущі заважають провести дані роботи.
Для того щоб Гордієнко М.Є. міг поправити ( відремонтувати) огорожу та використовувати земельну ділянку , яка належить йому на праві власності  за цільовим призначенням і в тому числі для обслуговування металевої огорожі необхідно пересадити квіти та кущі  насаджені мешканцями будинку №40 в інше місце.
Пономаренко Н.А. та Кенц - Березюк І.М. пропонували власнику земельної ділянки залишити квіти та кущі в такому стані в якому вони були на час обстеження. На їх думку квіти прикрашають територію та нікому не шкодять.
Однак власник земельної ділянки, Гордієнко М.Є. наполягає на тому щоб звільнити його земельну ділянку від кущів та квітів щоб він міг поправити та  обслуговувати  огорожу на своїй земельній ділянці.
В подальшому Гордієнко М.Є пропонує зробити благоустрій на тій території,  а саме висадити туї та поставити ліхтарі.
Враховуючи, що за будинком №40 по вул. Бориславській   належно не оформлено право користування земельною ділянкою  для обслуговування багатоквартирного житлового будинку та межі прибудинкової території не визначені в натурі, в зв’язку з чим мешканці будинку не знають де межі прибудинкової території, яку можна використовувати для обслуговування будинку а також влаштування благоустрою території в тому числі де можна  висаджувати дерева та квіти, Наконечний Ю.О. запропонував голові ОСББ «Юка» по вул. Борислдавська,42 організувати роботи щодо виготовлення документації із землеустрою по відводу земельної ділянки  для обслуговування багатоквартирного житлового будинку з подальшою  передачею цієї земельної ділянки ОСБ «Юка» в постійне користування.
Для того щоб  Гордієнко Микола Євгенійович  міг відремонтувати огорожу  та мав змогу  її  належно обслуговувати на своїй земельній ділянці  з метою збереження квітів та зелених насаджень  він погодився щоб   мешканці  будинку №40 по вул. Бориславській забрали  зелені насадження та квіти з його приватної  території після того як квіти відцвітуть (до кінця осені).
За результатами проведеного обстеження, беручи до уваги пропозиції членів комісії та усну згоду власника земельної ділянки по вул. Бориславській,42 , Гордіянка М.Є  щодо  терміну звільнення його приватної земельної ділянки від зелених насаджень, з метою уникнення конфліктних ситуацій між мешканцями багатоквартирного житлового будинку №40 по вул. Бориславській та власником земельної ділянки по вул. Бориславській,42,  в м. Трускавці, Гордієнком М.Є., комісія    ВИРІШИЛА :
 

  1. Голові ОСББ «Юка» по вул. Бориславській,40 в м. Трускавці організувати роботи з  виготовлення документації з землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вул. Бориславській ,40  в м. Трускавці з подальшим наданням її в постійне користування ОСББ «Юка» .
  2. З метою збереження зелених насаджень та квітів , мешканцям багатоквартирного житлового будинку по вул. Бориславській, 40 до 01.12.2022року звільнити земельну ділянку , яка перебуває в приватній власності Гордієнка,М.Є по вул. Бориславській,42 від зелених насаджень та квітів шляхом їх пересадки в інше місце в межах земельної ділянки визначеної рішенням  Трускавецької міської ради №100 від 15.06.1999року для обслуговування будинку №40 по вул. Бориславській в м. Трускавці..

 
Голосували  –  7  «за»
                       -    0  «проти»
 
 
 

Голова комісії                                                                              Н.Пономаренко
 
 
Секретар комісії                                                                            О.Плахтій