ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2777

проєкт
 
УКРАЇНА
 
ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
Львівської області
 
 
(__________________________  ВОСЬМОГО  ДЕМОКРАТИЧНОГО  СКЛИКАННЯ)
 

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 
Від                           2021 року              №  
        
Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства для  Комунального підприємства  « Трускавецьвода» Трускавецької міської ради на 2022-2026 роки
 
 
З метою належного експлуатації  мереж водопостачання і водовідведення, своєчасної та якісної ліквідації поривів на мережах водопроводу, враховуючи рішення Трускавецької міської ради № від .12.2021року,  відповідно до п.5 ст.91 Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України, Порядку та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 р. № 883, пункту 22 частини 1 статті 26, статті 59 Закону України «Про  місцеве  самоврядування в Україні», Закону України «Про  фінансовий  лізинг», міська  рада
 
В  И  Р  І  Ш  И  Л  А  :
1.  Затвердити «Програму розвитку житлово-комунального господарства для Комунального підприємства  «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради  на 2022-2026 роки» згідно з додатком.
2  Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту, будівництва та інженерних комунікацій.
 
 
Міський голова                                                   Андрій КУЛЬЧИНСЬКИЙ

Додаток
до рішення міської  ради
№           від               2021 р.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Програма розвитку житлово-комунального господарства для Комунального підприємства 
« Трускавецьвода» Трускавецької міської ради на 2022-2026 роки
 

 
  Затверджено
Міський голова
________________ А.Кульчинський
«__» __________ 2021_ року
 
Програма розвитку житлово-комунального господарства для Комунального підприємства  «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради  ради на 2022-2026 роки
назва програми
 
Погоджено
 Заступник міського голови
 
____________О.М.Балицький
«__» ________ 20__ року
   
 
Погоджено
Голова комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, будівництва, інженерних комунікацій та екології
___________М. Губицька
 
«__»__________ 20_ року
 
 
 
 
 
Погоджено
 
Начальник   управління житлово-комунального господарства і будівництва
_______________ С. Максимич
«__» __________ 20__ року
 
МП
 
 
      Погоджено
    Голова комісії з питань бюджету,
   фінансів, підприємництва,
   комунальної власності та майна
 
________________________А. Стародуб
 
«__»__________ 20_ року
 
 
 
Секретар міської ради                                                                                   Н.Пономаренко
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Паспорт програми
 (загальна характеристика програми)
Програма розвитку житлово-комунального господарства для Комунального підприємства  «Трускавецьвода»  Трускавецької міської ради на 2022-2026 роки
 (назва програми)
 
  1. Ініціатор розроблення програми     КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради
 
  1. Розробник програми              КП «Трускавецьвода»  Трускавецької міської ради
 
  1. Співрозробники програми         КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради
 
  1. Відповідальний виконавець програми КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради
 
  1. Учасники програми_КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради
  2. Термін реалізації програми            2022р., 2023р., 2024р., 2025р., 2026р.
 
 
  1. Загальний обсяг фінансових
ресурсів, необхідних для реалізації
програми, тис.грн, всього  4 313 644.47
у тому числі:
Обсяги фінансування програми за рахунок власних коштів:    3594703.73
 
               
 
 
Відповідальний  виконавець Програми:
Директор КП «Трускавецьвода» ТМР           Баброцяк М.І.      ______________
                                                                          (П.І.Б.)                                              (підпис)
 

1.Загальні положення

      Програма розвитку житлово-комунального господарства для КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради на 2022-2026 роки  (далі — Програма) розроблена у відповідності до Бюджетного кодексу України, Цивільного кодексу України, Порядку та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 р. № 883, статей 26, 59, 73 Закону України «Про  місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про фінансовий лізинг».
Лізинг - це вид інвестиційної діяльності, що виконує функції  інвестора, купує вказане клієнтом майно i передає йому це майно в користування на термін не менше одного року за плату, з можливістю викупу цього майна  після закінчення договору лізингу по залишковій вартості. Лізинг дозволяє швидко реагувати на кон'юнктуру, оновлювати капітал, не вдаючись до великомасштабних інвестицій, уникати морального стояння обладнання.
Згідно зi статтею 806 Цивільного  кодексу України за договором лізингу одна сторона (лізингодавець) передає або зобов'язується передати другій стороні (лізингоодержувачу) у користування майно, що належить лізингодавцю на  праві власності i було набуте ним без попередньої  домовленості з лізингодавцем у продавця (постачальника) відповідно до встановлених лізинг одержувачем специфікацій та умов (непрямий лізинг), на певний строк i за встановлену плату (лізинговий платіж).
Послуга фінансового лізингу включає в себе страхування, витрати, пов'язані з реєстрацією предмету лізингу, i оплату всix обов'язкових платежів протягом  всього терміну лізингу.
Підписуючи контракт з лізинговою компанією, клієнт отримує комплексний продукт, який дає можливість придбати дорогий основний засіб з мінімальними первинними витратами.
 
  1. Проблематика Програми
 
Основним видом діяльності КП «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради є забезпечення споживачів якісними послугами з водопостачання і водовідведення.
 Відсутність належної техніки не дозволяє в повній мірі забезпечити швидке реагування та ліквідацію аварійних ситуацій на мережах водопостачання і водовідведення.
Для належного експлуатації  мереж водопостачання і водовідведення, своєчасної та якісної ліквідації  поривів  найбільш економічно-вигідною пропозицією є придбання колісного багатофункціонального екскаватора-навантажувача JSB модель 4 CX EKO SITEMASTER з додатковим навісним обладнанням - 1 одиниця. Висока вартість спецтехніки не дозволяє придбати її за  рахунок місцевого бюджету.

3. Мета та основні  завдання Програми

3.1. Метою Програми є підвищення рівня добробуту населення, передусім у сфері  водопостачання та водовідведення Трускавецької  територіальної громади Львівської області, розвитку комунального сектору щодо стабільного функціонування водопостачання та водовідведення на  територій  громади.
Оперативне реагування на аварійні ситуації на водопровідних мережах, дозволить швидко, якісно та з меншими затратами виконати заходи із ліквідації аварійних ситуацій на мережах водопостачання і водовідведення. Використання нової техніки сприятиме покращенню санітарного стану територіальної громади, доступності мешканців для кращих  послуг з водопостачання і водовідведення, збереженню навколишнього природного середовища.
Досягнення мети передбачає придбання в 2022 році через лізинг для Комунального підприємства «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради  колісного багатофункціонального екскаватора-навантажувача JSB модель 4 CX EKO SITEMASTER з додатковим навісним обладнанням- 1 одиниця.

4. Механізм   реалізації  Програми

4.1. Для реалізації Програми Комунальному підприємству «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради пропонується закупити на умовах фінансового лізингу спеціалізовану авто техніку - колісний багатофункціональний екскаватор-навантажувач  JSB модель 4 CX EKO SITEMASTER з додатковим навісним обладнанням.
4.2. Закупівля спеціалізованої автотехніки на умовах фінансового лізингу дасть    можливість оперативно поповнити  автомобільний парк рухомого  складу  новим транспортним засобом для своєчасного та якісного виконання поточних робіт.
4.3.Визначити лізингоодержувачем – Комунальне підприємство «Трускавецьвода» Трускавецької  міської ради.
4.4. З моменту укладення договору фінансового лізингу на Комунальне підприємство «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради покладається обов'язок забезпечити страхування, належне утримання, експлуатацію, ремонт та поточне обслуговування спеціалізованої автотехніки, яка с предметом  лізингу.
4.5. Після закінчення терміну дії договору фінансового лізингу та виконання зобов'язань, передбачених цим договором, Комунальному підприємству «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради забезпечити реєстрацію права власності на спеціалізовану автотехніку, яка  є предметом  лізингу.

5. Фінансове забезпечення Програми

5.1. Виконання зобов'язань за договором фінансового лізингу покладаються на Комунальне підприємство «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради. Зазначене підприємство  здійснює погашення лізингових платежів, відшкодовує основну частину вартості  предмета лізингу та відсотки за користування лізингом.
5.2.Джерело фінансування – власні кошти Комунального підприємства «Трускавецьвода» Трускавецької міської ради.
5.3. Трускавецька  міська рада бере на себе зобов'язання щодо забезпечення виконання умов договору  лізингу протягом   усього  терміну  його дії.
5.4. Відповідно до Порядку та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 р. № 883 субвенція з державного бюджету спрямовується для оплати авансового платежу за договором фінансового лізингу.
 
6. Перелік завдань і заходів Програми
6.1. Завдання Програми - Покращення якості у сфері надання послуг з  водопостачання та водовідведення  територіальної громади.
Завдання Програми відповідає Стратегії розвитку Трускавецького субрегіону на період до 2028року
6.2. Заходом Програми є відшкодування вартості предмета лізингу для придбання на умовах фінансового лізингу спеціалізовану автотехніку у кількості 1 од.
 
  1. Напрямки використання бюджетних коштів
7.1. Бюджетні кошти, що будуть залучені для реалізації Програми в повному обсязі будуть направлені для відшкодування вартості предмета лізингу відповідно до умов підписаного договору
 
  1. Координація та контроль за ходом виконання Програми
Координація за ходом реалізації Програми проводиться комісії з питань бюджету,
 фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна Трускавецької міської ради.
 
 
Директор КП «Трускавецьвода»             Баброцяк М.І.          ______________
 

 
Ресурсне забезпечення місцевої цільової програми
 
Програма розвитку житлово-комунального господарства для Комунального підприємства «Трускавецьвода»
Трускавецької міської  ради на 2022-2026 роки
 
(назва програми)
 
                                                                                                                                                                                                 тис. грн.
Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2022рік 2023 рік 2024рік 2025рік 2026рік Усього витрат на виконання програми
Усього, 987702.33 925167.09 863117.24 800096.55 737561.26 4313644.47
 
 
 
 
Відповідальний  виконавець Програми:
Директор КП «Трускавецьвода»                     Баброцяк М.І.                    ______________
                                                                                      (П.І.Б.)                                              (підпис)