ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Ільницька В.Я.


Доповідачі:



Ільницька В.Я.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

885

Дата реєстрації:

12.04.2021

Проголосовано:

22.04.2021 11:42:42

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 885

Текст:



УКРАЇНИ

ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА

Львівської області

(______________  восьмого демократичного скликання)

 

Р І Ш Е ННЯ









Від   __ ________ 2021 року                   №  _____  

 

Про затвердження Порядку надання

адресної допомоги учасникам АТО (ООС),

які потрапили у складні життєві обставини

у зв’язку з довготривалою важкою хворобою,

інвалідністю своїх дітей  на 2021р

З метою соціального захисту учасників АТО, які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей, на виконання Програми соціальної підтримки окремих категорій мешканців Трускавецької міської територіальної громади на 2021р, керуючись п.22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 
В И Р І Ш И Л А: 



  1. Затвердити Порядок надання адресної допомоги учасникам АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей на 2021р (далі - Порядок), згідно додатку.

  2. Управлінню праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради (п. В. Ільницька) забезпечити призначення та виплату адресної допомоги учасникам АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей, відповідно до Порядку, затвердженого  п.1 даного рішення.

  3. Фінансовому управлінню (п. М. Федоричак) забезпечити фінансування видатків на виплату адресної допомоги учасникам АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на соціальний захист.

  4.  Контроль за виконанням рішення покласти на  постійні  комісії міської ради з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування та з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна.         



Міський голова                                                               А. Кульчинський



Додаток

до рішення Трускавецької міської ради

від  ____.__.2021 р. № _____

 

Порядок надання адресної допомоги учасникам АТО (ООС),

які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку

з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей

на 2021рік

 

  1.  Цей Порядок визначає механізм надання адресної допомоги учасникам АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей на 2021 рік за рахунок коштів міського бюджету в рамках реалізації Програми соціальної підтримки окремих категорій мешканців Трускавецької міської територіальної громади  на 2021рік.

2.  Дія цього порядку поширюється на учасників АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей, які зареєстровані/фактично проживають в Трускавецькій територіальній громаді.

3. Призначення та виплата адресної допомоги учасникам АТО (ООС) здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті по КПКВКМБ 0813242.

4.   Допомога надається в розмірі не більше 20 000 грн на рік на одну особу.

5. Для виконання цілей цього Порядку розпорядженням міського голови утворюється комісія щодо розгляду заяв учасників АТО (ООС), які потрапили у складні життєві обставини у зв’язку з довготривалою важкою хворобою, інвалідністю своїх дітей, про призначення або відмову в призначені адресної допомоги (далі - комісія).

6. До складу комісії входять представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, фінансів, соціальних служб, міської лікарні, громадських організацій, які об’єднують ветеранів антитерористичної операції (ООС) (за їх згодою),депутати міської ради (за їх згодою).

7. До повноважень комісії належить:

- перевірка документів поданих на розгляд комісії;

- скерування запитів для отримання додаткової інформації;

- прийняття рішення про призначення або відмову в призначенні адресної допомоги; тощо.

8.  Для отримання допомоги учасник АТО (ООС) подає такі документи:

-  заяву на ім’я міського голови;

  • копію паспорта;

  • копію реєстраційного номера облікової картки платника податків ( фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають прізвище, ім’я, по батькові і серію та номер діючого паспорта);

  • довідку про склад зареєстрованих (склад сім’ї);

  • копію пільгового посвідчення про встановлення статусу учасника бойових дій АТО (ООС);

  • копію документа, який підтверджує безпосередню участь в АТО (ООС);

  • копію свідоцтва про народження важкохворої дитини/ дитини якій встановлено інвалідність;

  • копію посвідчення дитини з інвалідністю та копію довідки МСЕК (за наявності);

  • у разі коли інвалідність ще невстановлена - довідку про довготривалу важку хворобу;

  • інші документи на розгляд комісії;

  • реквізити особового банківського рахунку.


       У разі виникнення обставин, що можуть вплинути на надання допомоги (зміна місця проживання, банківських реквізитів тощо) одержувач коштів зобов’язаний про це  письмово повідомити.

       У разі звернення за виплатою допомоги за фактичним місцем проживання,  учасник АТО (ООС) подає акт фактичного проживання та довідку, видану уповноваженим органом за місцем реєстрації, про те, що він на обліку не перебуває.

     9.  Разом із копіями подаються оригінали документів для звірки.

    10.  У разі потреби управління праці та соціального захисту населення має право проводити обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників.

    11.Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки одержувачів на підставі виплатних документів  управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради.

     12. У разі смерті учасника АТО (ООС), якій була призначена адресна допомога, але через незалежні від управління праці та соціального захисту населення Трускавецької міської ради причини (фінансування в неповному обсязі,  недостатні лімітні асигнування) не була своєчасно виплачена, допомога може бути виплачена членам сім’ї померлого, які фактично проживали разом з ним,  виходячи  з розмірів, що були чинними на момент його смерті.

      Вказана виплата проводиться членам сім’ї померлого за умови подання упродовж шести місяців з дня смерті:

-         письмової заяви;

-         документа, що посвідчує особу заявника (паспорт);

-         копії свідоцтва про смерть учасника АТО (ООС);

-         довідки про факт проживання членів  сім’ї разом з отримувачем допомоги.
 


Секретар міської ради                                                   Н.Пономаренко