ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Лобик О.П.

Доповідач:

Лобик О.П.

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

16.02.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 496
Про встановлення батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Трускавецької міської територіальної громади


УКРАЇНА
ТРУСКАВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
Львівської області
(______СЕСІЯ  ВОСЬМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ)

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

                                                                                                                                                              
Від ___ лютого 2021 року                                                  №_____                                                                                                                                                    
Про встановлення батьківської плати
за харчування дітей в закладах
дошкільної освіти Трускавецької
 міської територіальної громади
 

Відповідно до ст.56 Закону України «Про освіту», п.5 ст.35 Закону України   «Про дошкільну освіту», ст.25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  постанов Кабінету Міністрів України № 1243 від 26.08.2002 року «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», №  1591 від  22 листопада 2004 року  №  1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», № 116 від 02.02.2011р. «Про порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11. 2002 року № 667, Програми соціальної підтримки окремих категорій мешканців Трускавецької  міської територіальної громади 2021 р., враховуючи висновок комісії з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я,  молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування, Трускавецька міська рада

В И Р І Ш И Л А:
        1. Встановити з 01.03.2021 року розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Трускавецької міської територіальної громади (далі громади) за одноденне відвідування дитиною груп загального розвитку у розмірі:
  • 17 грн. 00 коп. для дітей груп раннього віку;
  • 25 грн. 00 коп. для дітей груп дошкільного віку.
2. Встановити з 01.03.2021 року розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти громади за одноденне відвідування дитиною спеціальних груп для дітей,  які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку (з порушеннями мови та затримкою психічного розвитку) у розмірі  19 грн.00 коп.
3. Зменшити розмір батьківської плати за харчування дітей у ЗДО громади, визначений у пунктах 1 і 2 цього рішення, на 50 відсотків для батьків,  у сім'ях яких троє і більше дітей. 

4.  Звільнити від плати за харчування  у ЗДО громади батьків, або осіб які їх замінюють, дітей таких категорій:
- дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування;
- дітей з інвалідністю;
-дітей із сімей, у яких сукупний дохід на кожного члена
сім’ї  за  попередній  квартал  не  перевищував рівня забезпечення
прожиткового   мінімуму   (гарантованого  мінімуму),  який  щороку
встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення
права  на  звільнення від плати за харчування дитини у державних і
комунальних дошкільних навчальних закладах;
- дітей із  сімей, що отримують допомогу відповідно  до  Закону  України  "Про  державну соціальну допомогу малозабезпеченим  сім'ям";
- дітей учасників бойових дій в зоні АТО (ООС);
-дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних групах;
-дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
- дітей з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та перебувають на відповідному обліку у службі у справах дітей та сім’ї, центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді міської ради (за наявності відповідно оформлених документів).
5. Відділу освіти (О.Лобику) забезпечити організацію харчування  в закладах дошкільної освіти.
6.Міському фінансовому управлінню (М.Федоричаку) здійснювати фінансування  харчування  учнів за кошти місцевого бюджету.
7. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Трускавецької міської ради №17  від 26.02.2019 року.
8. Контроль за виконанням  рішення покласти на постійну комісію з гуманітарних питань (освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я,  молодіжної політики), депутатської діяльності, законності, етики, регламенту, місцевого самоврядування (А.Тріщук).
 

 
         Міський голова                                        Кульчинський А.Б.